Utstyret i treningsstudioet ditt består av forskjellige materialer og overflater som gummi, stål, LED-skjermer, vinyl og annet. Du må være forsiktig pga elektriske komponenter, for å unngå å ødelegge utstyr.

Slik rengjør du treningsutstyret i to enkle trinn.

1. Fjern overflatelag og skitt

Bruk rengjøringsserviett, eller en mikrofiberklut med mildt såpevann. Fjern skitt, støv, fingeravtrykk, flekker og mer. Ikke glem å vaske grep, skjermer, håndtak, kroker, krinker og andre berøringsflater på utstyret.

Merk: Det er viktig å rengjøre grundig slik desinfiseringsmidlet effektivt eliminerer bakterier, bakterier, virus og sopp.La utstyret tørke godt før du fortsetter til neste trinn.

2. Vask utstyret med et EPA-registrert desinfeksjonsmiddel for å drepe virus og bakterier.

Det finnes både flytende produkter og våtservietter. Vi vil ikke anbefale flytende løsning på sprayflasker, da disse kan forårsake skade, spesielt på kondisjonsutstyret. Bruk helst desinfiserende våtservietter med en hurtigvirkende formel, da de effektiviserer og forenkler desinfiseringsprosessen.

Vask utstyret og sørg for at det holder seg vått i den anbefalte tørketiden, som angir hvor lenge en overflate må holde seg våt for å drepe patogener som MRSA, Staph, E-coli og annet. Hvis utstyret berøres før tørketiden er nådd, kan det fortsatt være noen skadelige bakterier.

VIKTIG!

IKKE bruk alkohol, blekemiddel, ammoniakk og andre slitestoffer.

Bruk av alkoholbaserte, blekemiddel, ammoniakk eller andre skadelige og slitende kjemikalier ved vask av utstyret kan føre til misfarging, sprekker, korrosjon og ødelegge konsoller/skjermer på treningsutstyret.

IKKE bruk børster med stiv bust
Bruk av børster som har tråd eller stiv bust kan skrape opp utstyret ditt og forringe utseendet.

UNNGÅ bruk av sprayflasker med flytende løsninger
Bruk av flytende løsninger kan forårsake skade og være en elektrisk fare.

Hvor ofte bør jeg rengjøre treningsstudioet mitt?

Dersom du gjennomfører disse trinnene rutinemessig for å rengjøre treningssutstyret viser du medlemmene at hygiene og smittevernstiltak blir opprettholdt og har topp prioritet.

Det anbefales at trinn 1 & 2 rutinemessig gjennomføres daglig av ansatte/rengjøringspersonell. I disse koronatider bør trinn 2  gjøres av medlemmer selv før treningsutstyret tas i bruk.

Oppsummering av hvordan du rengjør treningssutstyret:

  •  Fjern overflatelag og skitt
  • Påfør et EPA-registrert desinfeksjonsmiddel for å drepe bakterier
  • Rengjør utstyr hver dag. Koronatider krever rengjøring før/etter hvert bruk.

Ikke bruk:

  • Alkoholholdige, blekemiddel, ammoniakk og andre slitekjemikalier
  • Børster med tråd eller stive bust
  • Sprayflasker med flytende løsninger

Du bruker en utdatert nettleser. Ikke alle funksjoner fungerer i nettleseren din. oppgrader nettleseren for å forbedre opplevelsen og øke sikkerheten.