9 AV 10 GJØR FEIL OG BRUKER FEIL RENGJØRINGSMIDLER PÅ TRENINGSUTSTYRET

Som senterleder og eier har du investert en stor del av budsjettet i treningsutstyr, møbler og interiør for å få treningsstudioet ditt til å fremstå som det beste valget for medlemmene. Du har investert i kvalitetsutstyr for at businessen din skal lykkes.  Å ta vare på utstyrsparken koker ned til to ting: pleie/vedlikehold og service.

Brukes feil rengjøringsprodukter, bidrar det til raskere forringing på treningsutstyret. Elektronikk og bevegelige mekaniske deler kan bli ødelagt, fare for misfarging eller rust på treningsutstyret.

4 KJEMIKALIER SOM ØDELEGGER TRENINGSUTSTYR

Hvis du bruker rengjøringsmidler som inneholder følgende fire kjemikalier, bør du kaste det med en gang!

 1. ALKOHOL
  Alkohol er et av de vanligste kjemikaliene som brukes som desinfiserende middel i rengjøringsmidler. Vanligvis i form av isopropylalkohol eller etylalkohol, som dreper forskjellige bakterier. Du finner alkohol i mange vanlige rengjøringsprodukter som våtservietter og spray. Alkohol er et av de verste kjemiske desinfiseringsmidlene du kan bruke på treningsutstyret.
  Hvis du vasker med alkoholbaserte produkter blir treningutstyr som benker, gummigrep, hantler, stenger av stål, skjermer og konsoller utsatt for forringelse og skade. Rengjøring med alkohol kan forårsake sprekker i overflater, det er da fritt frem for bakterier. Det kan fremskynde rust på metallgjenstander som hantler, skiver og stenger. Alkoholbaserte midler kan løse opp beskyttende belegg på skjermer/konsoller, noe som gjør touchskjermer mindre responsive og kan få matt overflate og plutselig ser cardioskjermene mye eldre enn de er. Velg riktig rengjøringsprodukt beregnet for treningsutstyr, hold treningsutstyret unna rengjøringsmidler med alkohol for enhver pris.
 2. HYDROGEN PEROXIDE
  Hydrogenperoksyd har et rykte på seg for å være et mindre farlig desinfiseringsmiddel enn alkohol og blekemiddel. Imidlertid kan hydrogenperoksid også gjøre alvorlig skade på treningsutstyret. Hydrogenperoksyd er beryktet for oksidering av aluminium, kobber, jern, stål, metall og andre overflater. Overflaten på treningsutstyr er som regel laget av nevnte overflater.
  Kjemikaliene reagerer med overflaten på metallet. Metallkorrosjon kan oppstå raskt, og hvis det kontinuerlig rengjøres med hydrogenperoksyd blir det raskt synlig og verre. Det kan svekke maskinens funksjonalitet og usikker i bruk, treningsapparatene slites mye raskere enn de burde.
  Sjekk hva du har i vaskeskapet på treningssenteret for å forsikre deg om at de ikke inneholder hydrogenperoksid som desinfeksjonsmiddel.
 3. BLEKEMIDDEL
  Rengjøringsmidler med blekemiddel kan falme og misfarge treningsutstyr og overflater. Blekemiddel korroderer også beskyttende lag på treningsutstyret og kan ødelegge funksjonalitet på maskinens bevegelige deler, overflater kan ruste/sprekke.
  En annen uønsket bivirkning er at blekemidler etterlater gul fargetone på hvite eller lyse overflater. Det er mange andre produkter du kan bruke for å desinfisere eller drepe bakterier på utstyr i tillegg til blekemiddel som er mye tryggere.
 4. AMMONIAKK
  Bare å tenke på ammoniakk bringer oss øyeblikkelig til den uforglemmelige lukten som stikker i nesa og svir i øynene. Ammoniakk brukes til å rengjøre ulike overflater og som du finner i alt fra toalettrens til gulvpolering.
  Det brukes ofte i flytende form for rengjøring, men rengjøring med ammoniakk innebærer ulemper som irrititasjon i luftveiene.  Ammoniakk kan forårsake alvorlige situasjoner hvis det kommer i direkte kontakt med hud og øyne.
  Ukorrekt håndtering av ammoniakk på treningsutstyr kan forårsake misfarging og sprekker på utstyr. Det er mange andre luktfrie desinfeksjonsmidler som vil være mer skånsomme og luktfrie alternativer.

UNNGÅ AMONIKAKK, ALKOHOL, BLEKEMIDLER OG HYDROGENPEROKSYD BASERTE RENGJØRINGSMIDLER

Så hva bør du bruke for å desinfisere hvis ikke du kan bruke alkohol, blekemiddel, ammoniakk eller hydrogenperoksydbaserte rengjøringsmidler?

Heldigvis er det en enkel løsning. Du trenger bare å se etter QUAT-baserte, fenolfrie rengjørings-, desinfiserings- og desinfiserende våtservietter som GYMWIPES antibakterielle våtservietter. GYMWIPES fjerner bakterier og ulike virus som Covid-19 på overflater og treningsutstyr. Brukes overalt på treningssenteret, inkludert elektronikk som touchskjermer og konsoller.

Her kan du lese mer om GYMWIPES antibakterielle våtservietter.

Å spraye flytende rengjøringsmiddel og desinfiserende middel direkte på treningsutstyr kan føre til skade på maskinparken. Ved bruk av for mye spray, kan elektronikken bli skadet og skjermer og konsollenes overflate mattes. Sprayes det for mye på feil sted, utsettes sårbare deler på treningsapparatene, som over tid forringer utstyret – fra mekaniske deler til elektronikk.

Få kontroll på hvilke kjemikalier som brukes på treningssenteret. Det er den enkleste og beste måten å ta vare på treningsutstyret, samtidig som du sørger for TRYGG TRENING.

Her kan du lese mer om oppstart og vedlikehold på cardioutstyr og styrketreningsapparater.

Du bruker en utdatert nettleser. Ikke alle funksjoner fungerer i nettleseren din. oppgrader nettleseren for å forbedre opplevelsen og øke sikkerheten.