Dette bør du tenke på når du skal investere i treningsrom for ansatte.

 • Dialog omkring muligheter og rammer – budsjett, kvadratmeter, analyse av ønsker og behov.
 • Valg og sammensetning av treningsutstyr tilpasset bedriftens ansatte/målgrupper/flerbruk.
 • Innredning og uttrykk – vi tegner og visualiserer treningsrommet.
 • Levering og montering.
 • Opplæring i bruk av treningsutstyret.
 • Service- og vedlikeholdsavtale.

“The design is not just what it looks like. The design is how it works.” Steve Jobs | Apple co-founder

Det er ikke lenger bare de største arbeidsgiverne som tilrettelegger for trening på jobb. Aktivitet og trening er en av de sikreste oppskriftene for økt fellesskap og trivsel på arbeidsplassen.

Brukere av trimrommet – lavterskel til superbrukere?

Det er som regel de aller mest aktive som i utgangspunktet ønsker seg treningsrom. Sørg for å investere i treningsutstyr med treningsmuligheter for alle ansatte, også for de som trenger hjelp til å komme i gang med trening. Et treningsrom med kun rack/knebøystativ, hantler, manualer kan virke mer avskrekkende enn innbydende for mange nybegynnere som ikke vet hvordan treningsutstyret skal brukes, eller har kunnskap om hvordan komme i gang med trening.

Treningsmuligheter for alle – treningsapparater mest populært etter tredemølla

Ikke undervurder  styrketreningsapparatenes betydning for de som trenger å tilvennes et nytt og aktivt liv. De som trenger å komme i gang har lettere for å begynne i treningsapparater. Det er enkelt, trygt og mange opplever  rask mestring og dermed treningsglede og motivasjon for å fortsette treningen, enten på egenhånd eller i felleskap. Gode styrketreningsapparater kjennetegnes med årevis av forskning på naturlige bevegelsesbaner som gjenspeiles i god biomekanikk, valg av materialer og lang levetid på treningsapparatet. Treningsapparater med anerkjent biomekanikk blir også omfavnet av de som er vant til å trene. Styrketreningsapparater gjør det mulig å ha felles treningsøkter som sirkeltrening, uansett treningsnivå. Visste du at styrketreningsapparater er det mest populære etter tredemølla? (kilde: Ihrsa)

MÅ HA på treningsrommet – Tredemølle #1

Det er et «must» å ha kondisjonsapparater som tredemølle og/eller ellipsemaskin/crosstrainer. Sykkel for treningsrom finnes i mange ulike varianter, det være seg oppvarming på ergometersykkel eller spinningsykkel. Spinningtimer er populært hos begge kjønn og alle aldre. Enkelte bedrifter har sykkeltimer som fellestrening, enten i egen sone i treningsrommet eller i egen spinningsal. Romaskin er også populært cardioutstyr.

Konsoller og skjermvalg på tredemølla  – teknologi og digitalisering gir nye treningsopplevelser.

Life Fitness har flere modeller tredemøller og ulike skjermvalg utifra budsjett, ønsker og behov. Toppmodellen SE3HD gir alt av treningsopplevelser og strømmetjenester på cardioutstyret. Har du romslig budsjett, velg teknologi og digitalt for treningsopplevelser som gir tilgang på virtuelle løyper, digitale instruktører og timer, film, musikk og annen underholdning på skjerm mens du trener. Har du flere treningsfasiliteter har du også mulighet til å formidle og tilrettelegge for bedriftsinfo via skjerm/konsoll på cardioutstyret.

Hva trenger jeg på treningsrommet for variasjon og treningsmuligheter?

Riktig kombinasjon og oppsett av treningsutstyr med gjennomtenkt layout på treningsrommet gjør at ansatte bruker treningsrommet!

 • Individuell trening på treningsrommet
 • Teambuilding på treningsrommet
 • HIIT (high intensity intervall training)
 • Sirkeltrening for ansatte
 • Styrketrening for ansatte
 • Kondisjonstrening for ansatte

Treningsrommet til KLP Eiendom, Lysaker Torg LT35

Stadig flere har økt fokus på bærekraftige valg = solid treningsutstyr med lang levetid. Kvalitet og pris henger sammen. Vær  oppmerksom på at billige hantler og vektskiver ofte gir fra seg sterk gummi-lukt. Velg originalprodukter for trygg og sikker bruk. Det er forskjell på om du kjøper utstyr til hjemmetrening, eller til bruk for mange.

Sørg for smart og praktisk lagringsplass av treningstilbehør

De fleste treningsfasiliteter har et utvalg av treningstilbehør som hantler, vektskiver, matter, TRX slynger, strikker og annet treningstilbehør – sørg for riktig og nok lagringsplass slik at det er enkelt for brukerne å holde det ryddig.

Valg av treningsgulv for optimalt underlag, hva er viktig? Skal det være både praktisk og pent? Ønsker du et gulv som er lett å vaske, da bør du velge noe annet enn «rågummi-gulv».

Tykt, tynt, anti-skli? Noen gulv har ekstra god friksjon for å unngå å skli (svette/vann).  Det også finnes antibakterielle gulv. Noen gulv er også utviklet og produsert for lyd- og støtdempende bruk. Det finnes gulv på rull og fliser. I mindre rom kan det være enklere å velge fliser som ligger stødig. Alt avhenger av bruksområde og budsjett.

Fargevalg på treningsutstyret – visste du at det finnes annet enn sort treningsutstyr – hva med fargevalg som matcher bedriftens logo. Design og fargevalg gjør treningsrommet estetisk innbydende og unikt.

«I gamle dager» lå treningsrommet bortgjemt i kjeller eller lagerrom. Nå er trenden «opp fra kjelleren», og inn i lett tilgjengelige rom med vinduer og dagslys. Hotell og spa flytter sine treningsrom til toppetasjen med maximal utsikt eller annen synlig «prime location». Uansett lokasjon, vurder dette:

 • Husk god ventilasjon og ev.lydanlegg
 • Vurdering av behov for garderober og dusj
 • Vedlikehold og drift (serviceavtale)
 • Sørg for å ha en serviceavtale på treningsutstyret – til og med en Mercedes trenger jevnlig service.

Når treningsrommet er en realitet, sørg for å ha en plan med informasjon, introduksjon og «kom-i-gang» timer for ansatte/brukere treningsrommet.

Fitness Brands bistår med behovsanalyse, design og layout på treningsrom. Vi leverer kvalitetsprodukter innenfor treningsutstyr, gulv og garderober med skreddersydde løsninger til treningsfasiliteter og bedrifter som ønsker å lage treningsrom for ansatte. Vi har lengst fartstid i bransjen og sørger for å veilede trygt igjennom planlegging, levering, montering og oppfølging med serviceavtale. Vi sørger for at nøkkelpersoner får opplæring i bruk av treningsutstyret – et trygt valg.

Vi hjelper deg med å lykkes!

Kontakt oss på telefon 69 34 36 20.

post@fitnessbrands.no

Du bruker en utdatert nettleser. Ikke alle funksjoner fungerer i nettleseren din. oppgrader nettleseren for å forbedre opplevelsen og øke sikkerheten.