Ulike konsoller på cardioutstyr – hva er hva?

Kjøp av tredemølle og annet cardioutstyr starter med hva slags bruk, behov, mål (og drømmer?) om hvilke treningsopplevelser du ønsker – og budsjett. Ny teknologi og digitalisering gjør at du nå får cardioutstyr med stadig nye treningsopplevelser, til glede både for sofaslitere og milslukere. Konsollen/skjermen er der din første interaksjon på cardioutstyret starter. Skjermen er blitt en datamaskin og TV som gir treningsdata, inspirasjon og motivasjon. Ulike konsoller gir ulike treningsopplevelser, det være seg på tredemølle, sykkel, crosstrainer/ellipsetrainer, arc-trainer eller trappemaskin. Konsoll varierer i stor grad fra produsent til produsent. Life Fitness er verdens største produsent av treningsutstyr og har i snart 50 år drevet innovasjon og utvikling av teknologi for konsoller til cardio produkter for ulike behov og budsjett – alle med samme anerkjente kvalitet.

Life Fitness vision, å inspirere til et sunnere liv.

KONSOLL PÅ CARDIOUTSTYR

Et godt konsoll tar deg raskt inn i treningen, kobler til eksterne enheter raskt, og – hvis du noen gang kjeder deg – er i stand til å gi deg flere og nye treningsalternativer.

ET GODT KONSOLL bør ha et tydelig og gjennomtenkt design

Knapper som brukes mest bør være de største. Fun facts: Det betyr at «go», «stop» og «cool down» må være tydelig og plassert i sentrum av skjermen.
De nest mest brukte knappene på konsollet er hastighet/»speed» og helling/»incline». Disse bør også være store og sentralt plassert. Ett-trykks alternativer for forhåndsinnstilte hastigheter er smart.
Underholdningsfunksjoner som tilkobling til andre enheter eller TV-kontroller bør ikke være sentralt plassert.
Treningsprogram må være tilgjengelige – og gjenkjennelige. Tidstestede programmer på cardioenheten, som intervall- eller bakketrening er populært.
Konsollen bør være stor nok for at du tydelig kan se treningsinfo på LED- eller LCD-skjermen.

ULIKE KONSOLLER PÅ CARDIOUTSTYR

Generelt finnes det tre kategorier i valg av konsoller:

 1.  LED-konsoll – Den klassiske, grunnleggende arbeidshesten innenfor konsoller. Lysdioder indikerer hvor du skal trykke på knappene for å kontrollere enheten og lese data skrevet i LED-lys. Bra for deg som bare vil kjøre på med mil etter mil og som ikke trenger underholdning eller motivasjonsprogrammer på skjermen. Life Fitness SL konsoll.
 2. LED / LCD hybrid – Disse enhetene har noen trykknapper og LED-informasjon plassert rundt en innebygd videoskjerm. Bra for folk som ønsker seeropplevelsen sin på konsollen, men som kanskje ikke trenger berøringsskjermopplevelsen på full skjerm.
 3.  LCD berøringsskjerm / TV – den største skjermen med best teknologi og flest treningsopplevelser for deg som vil skjemme bort medlemmer, eller ha det mest eksklusive hjemmetreningsutstyret. Disse skjermene har mest fleksibilitet og premiumfunksjoner som streaming-treningsøkter med bl.a. motiverende treningsprogram og underholdning. Life Fitness SE3HD konsoll og ST konsoll.
  Desto større visningsområdet er på en skjerm, jo større blir treningsopplevelsen, og når flere målgrupper – enten det er på treningssenteret, treningsrommet på jobben eller at hele familien motiveres på hjemmetrening.

TRENINGSTEKNOLOGI, «Must-have» -> Connectivity

Dagens aktive har som regel en smartklokke, hodetelefoner – alt er trådløst og kobles opp mot moderne cardiokonsoller. For å møte ulik teknologi må et konsoll ha åpen API (*) og kunne tilby tilkobling av:

 • ANT+ lar trådløse enheter «snakke» og videresende data til hverandre. Startet med den populære Garmin-serien med klokker/enheter, og har ekspandert over tid.
 • Apple® GymKit fungerer sømløst med Apple-klokker for å dele data mellom klokke og enhet. Klokken sporer kalorier og håndterer pulsmåling mens tredemøllen registrerer beregninger som tempo og avstand.
 • Bluetooth® (BLE) fungerer på alt fra pulsbelter til BEATS-hodetelefoner.
 • NFC er en sensorteknologi som er mest kjent for sin bruk i «tæppe» kredittkort. På en tredemølle gjør det synkronisering med iPhone eller Android enkelt.
 • Wifi – en enkel og smart måte å overføre større mengder data til kardioutstyr. Nyttig for sporing av tredemøllebruk, service, vedlikehold og oppdatering av software.

*Åpen API gjør det mulig å lage egne app’er og knytte dette til cardiokonsoller for å utnytte egenskaper og funksjonalitet.

HVA ANNET BØR JEG TENKE PÅ I VALG AV CARDIOUTSTYR?

Det siste du ønsker etter at du har investert i et nytt cardioapparat er driftsstans, og regning på service. God garanti gir trygghet og beskyttelse mot feilproduksjon. Det er flere forskjellige komponenter som dekkes av en garanti som:

 • Ramme (utstyrets struktur)
 • Motor (hva driver beltet)
 • Elektriske komponenter
 • Mekaniske komponenter (hjul, aksler osv.)
 • Overflater

Huskeliste når du skal kjøpe tredemølle – valg av konsoll, teknologi og treningsopplevelser.

 1. Hva slags treningsopplevelse vil jeg ha? Vurder hvor mye underholdningsverdi eller ekstra innhold du ønsker. Ønsker du å se filmer eller strømme treningsøkter, eller skjemme bort medlemmer på treningssenteret? I så fall er LCD-konsoll veien å gå.
 2. Hvilke eksterne enheter snakker cardioutstyret med? Svaret du bør få er minimum ett av alternativene; enten det er Bluetooth®, Apple® GymKit, ANT+, Garmin eller Polar.
 3. Hva er konsollens oppstartstid? En enhet bør ikke ta mer enn max.6 sekunder å slå på, og være klar for start.
 4. Reservedeler, service og support – velg en solid og anerkjent leverandør.

Usikker på valg av treningutstyr? Vi er her og guider deg i valg og anskaffelse av premium treningsutstyr.  Klikk på linken – send oss en mail for spørsmål

Kontakt oss på telefon 69 34 36 20
post@fitnessbrands.no

Du bruker en utdatert nettleser. Ikke alle funksjoner fungerer i nettleseren din. oppgrader nettleseren for å forbedre opplevelsen og øke sikkerheten.