Slik lykkes du med spinningtimer på treningssenteret

Innendørs sykling, også kjent som Spinning®, er en utrolig flott treningsform som passer for absolutt alle uavhengig av fysisk nivå!

Historie: Det hele startet i 1895, da Ignaz Schwinn grunnla et sykkel­firma i Chicago, og i 70 år laget selskapet kun sykler, før de i 1967 gikk inn i treningsbransjen. I samarbeid med syklisten Johnny Goldberg, bedre kjent som «Johnny G», ble innendørs sykkeltimer introdusert tidlig på 1990-tallet under konseptnavnet Spinning®, og si­den har innendørs sykling vokst til å bli en treningsform som man finner over hele verden.

Hvem: Fra i utgangspunktet å være en treningsform som appellerte til flest syklister, er det i dag en rekke ulike mennesker som benytter seg av sykkeltimer innendørs – både de som ønsker å holde seg i form, de som vil perfeksjonere sykkelteknikken, de som vil trene kondisjon uten for stor belastning på ledd, de som trener seg opp etter skade og de som sykler kun fordi de elsker å trene til musikk osv. Innendørs sykling er en svært effektiv treningsform for å den aerobe kapasiteten, og er et godt alternativ for dem som ikke ønsker/kan jogge, løpe eller delta i andre gruppetimer. Innendørs sykling er også en veldig trygg og sikker form for trening med svært liten risiko for skader, og i tillegg kan hver enkelt deltager enkelt justere treningsintensiteten, selv om man trener sammen i en gruppe.

Teknologi inn i sykkelsalen: Innendørs sykling som konsept har også vært i stor utvikling med tanke på den teknologiske utviklingen de siste årene. Fra enkle ergometersykler i en sal, med musikkanlegg og en tavle der instruktøren skisserte løypeprofilen, leveres nå avanserte sykler med komplett integrert teknologi for gruppetrening. I dag kan deltagerne få informasjon om watt, hjertefrekvens, tråkkfrekvens, avstand og kalorier gjennom hele treningsøkten. Resultatene er ofte synlige på sykkelens konsoll, og kan i tillegg vises på storskjerm via projektor i løpet av hele gruppetimen. Dette har gitt sykkelinstruktører en unik «verktøy-kasse» å jobbe ut fra og treningsopplevelsen i sal har endret seg. De klare fordelene med den nye teknologien i sykkelsalen, er at det kan motivere deltagerne til økt innsats og opprettholdelse av treningen. At data fra puls og watt vises på storskjermer kan bidra til å motivere deltagerne ekstra. Man kan «konkurrere» med venner eller andre deltagere på sykkeltimen, og «pushe» hverandre lengre ut av komfortsonen. I tillegg gir systemene direkte feedback på arbeidsinnsatsen og treningsøkten, og det gjør det mulig å individualisere og optimalisere treningen. I tillegg gir det instruktøren en rekke verktøy å bruke underveis i coachingen.

Inspirerende og motiverende sykkeltimer: På den andre siden har også den nye teknologien noen utfordringer som man skal være oppmerksomme på. Mange deltagere som tidligere var faste deltagere på innendørs sykling, synes den nye teknologien har vært fremmed og skremmende, og vi vet at flere opplever at sykkeltimene har blitt mer prestasjonsrettet enn tidligere. Gleden, leken, musikken og opplevelsen har forsvunnet og er erstattet med tall, resultater og målinger. Hvis miljøet i en gruppetime blir preget av prestasjon og prestasjonsmål i for stor grad, vet vi fra idrettsforskningen at dette ikke er hensiktsmessig for den enkeltes motivasjon og opprettholdelse av treningen. Mange som opplever at fokuset har beveget seg fra innstas og glede til prestasjon og tall, faller dessverre fra.

Kurs og kompetanseheving av sykkelinstruktøren: En annen utfordring med den nye teknologien, for at den skal fungere og bidra til at deltagerne får en unik treningsopplevelse, handler om at sykkelinstruktørene må tilegne seg kunnskap knyttet til teknologien og bruken av verktøyene. Dette er avgjørende for å lykkes i sykkelsalen og for å kunne bruke de teknologiske hjelpemidlene mest optimalt.

«Instructors need to «own it» – starting with an understanding of what the data means, how to coach with it and how to address common questions that participants will ask». – Gonzales

I tillegg skal instruktørene kunne formidle treningslære, tilpasse coachingen til de ulike menneskene på timen, se alle, være medmennesker og inspirerende «entertrainere»! Dette er en enormt sammensatt og kompleks rolle, og derfor er utdanning og oppfølging av sykkelinstruktørene helt avgjørende for at et senter skal ha suksess i sykkelsalen!

Teknologien har gitt sykkelinstruktører fantastiske muligheter i salen, men vi må ikke glemme gleden av å sykle sammen og magien vi kan skape ved hjelp av musikken! Det er viktig at teknologi ikke blir ekskluderende og at ikke teknologien overskygger instruktøren. Teknologien skal kunne være et hjelpemiddel slik at man kan levere enda mer unike sykkelopplevelser til medlemmene. Som instruktør skal man kunne holde en like god time uten hjelp av teknologi.

«Technology may display results and collect information, but it can’t replace an actual ride experience. No technology in the world can substitute for the physical responses associated with working out, riding to great music and connecting with an instructor or other cyclists.» – Popowych

Nå er det på tide at sykkelproduktet igjen får et løft i gruppetrenings-Norge og sammen skal vi i inspartum akademi og Fitness Brands fremover sette sykkel på agendaen. Vi ønsker å hjelpe enda flere sentre til å lykkes med denne unike treningsformen og med de teknologiske verktøyene, og ikke minst – hjelpe flere mennesker til å finne gleden i sykkelsalen!

Fitness Brands leverer sykler fra ICG® sykler og ICG® Connect systemet, og vi i inspartum akademi står for utdanningen innen ICG®-konseptet for Fitness Brands.

ICG® – Indoor Cycling Group, er verdens største selskap spesialisert på design, produksjon og software som Coach By Color, ICG Connect samt egen ICG app.

Med visjon: «Obtaining the best individual training results whilst having maximum fun with greatest possible focus on health». Dette er en visjon som er i tråd med både inspartum akademi og Fitness Brands sine egne verdier og visjoner, og vi er stolte av å kunne levere dette sykkelproduktet til Norge! Sykkeltimer skal fortsatt være inkluderende og fokusere på musikk, opplevelse og glede, i tillegg til å bruke teknologi og gi medlemmene direkte feedback på sin egen trening. Gjennom ICG® sitt gruppetreningskonsept «Coach by Color» gjør vi nettopp dette – et unikt system (basert på watt) der farger, inkludering, musikk og felles mål flettes sammen til helt nye sykkelopplevelser!

Nå gleder vi oss til å dele dette med dere.

Les mer om ICG® og kurs her: ICG® (Indoor Cycling Group) | Fitness Brands

Vi håper vi sees på sykkelsetet fremover!

Gjesteblogger: Eva-Katrine Thomsen / inspartum akademi

Vi  guider deg i muligheter av treningsopplevelser og gir råd om produktsammensetting, basert på behov og ønsker om treningsopplevelser.
Kontakt oss for spørsmål og tilbud

Life Fitness er verdens største produsent av treningsutstyr og treningsapparater med 50 års historie med innovasjon, produktutvikling, nyheter med inspirerende treningsopplevelser.

Fitness Brands bistår med behovsanalyse, design og layout av kvalitetsprodukter innenfor treningsutstyr og treningsopplevelser. Vi har lengst fartstid i bransjen og sørger for å veilede trygt igjennom planlegging, levering og montering.

Kontakt oss på telefon 69 34 36 20

post@fitnessbrands.no

Du bruker en utdatert nettleser. Ikke alle funksjoner fungerer i nettleseren din. oppgrader nettleseren for å forbedre opplevelsen og øke sikkerheten.