Treningsrom til bedrift

Mer overskudd, økt konsentrasjon, bedre humør og lavere sykefravær! Trening gir glede og er en av de sikreste oppskriftene for økt fellesskap og trivsel på arbeidsplassen. Dette bør du tenke på når du skal investere i treningsrom på jobben.

Det er ikke lenger bare de største arbeidsgiverne som tilrettelegger med treningsfasiliteter på jobb. Flere arbeidsplasser legger ressurser i å være en attraktiv arbeidsgiver og investerer i helse og nærvær for sine ansatte.

Dette bør du tenke på.

Det er som regel de mest aktive ansatte som også ønsker seg treningsrom. Sørg for å investere i treningsutstyr som gjør at det finnes treningsmuligheter for alle ansatte, også for de som trenger et «push» for å komme i gang. Lavterskel er stikkordet.

Et treningsrom med kun rack/knebøystativ, hantler, manualer og funksjonell trening skremmer bort mange nybegynnere som ikke vet hvordan utstyret brukes, eller vet hvordan de skal komme i gang med treningen.

Ikke undervurder styrketreningsapparatene betydning for de som trenger å opparbeide treningsrutiner og tilvenning til et mer aktivt liv. Veien til treningsrutiner for nybegynnere innenfor styrketrening har ofte lettere å forholde seg til apparater, gjerne sirkeltreningsapparater. Det er enkelt, trygt og mange opplever rask mestring og dermed treningsglede!

Gode styrketreningsapparater med god biomekanikk blir også brukt av de som er vant til å trene. Sirkeltreningsapparater gjør at de ansatte kan ha felles treningsøkter, uansett treningsnivå.

  • Life Fitness treningsapparater fra Fitness Brands

Det er et «must» å ha kondisjonsapparater som tredemølle og/eller ellipsemaskin/crosstrainer, mange sverger også til en romaskin eller to. Dette er noen av de mest brukte kondisjonsapparatene. Enkelte bedrifter ønsker spinningsykler. Noen bedrifter er ofte spinning en populær fellestrening.

Tenk kvalitet for bærekraft og levetid på treningsutstyret. Det er forskjell på om du kjøper utstyr til hjemmetrening, eller til bruk for mange. Har du et romslig budsjett, velg teknologi for treningsopplevelser som virtuelle løyper, film, musikk og annen underholdning på skjerm på cardioutstyr.

Bedriften vil da også kunne formidle bedriftsinfo via skjerm/konsoll på cardioutstyret. Husk at erfarne mosjonister er vant til å ha like bra utstyr på treningsrommet på jobben, som på treningssenteret.

Mange muligheter i valg av treningsutstyr; god – bedre – best!

Naturlig nok er mange opptatt av bærekraftige produkter, dette gjelder også for treningsutstyr! Materialvalg, kvalitet og pris henger sammen! Vær oppmerksom på at billige hantler og vektskiver ofte gir fra seg sterk gummi-lukt. Velg originalprodukter for trygg og sikker bruk.

Alt av tilbehør som hantler, vektskiver, matter, TRX slynger, strikker og tilbehør – sørg for lagringsplass slik at det er enkelt for brukerne å holde det ryddig.

  • ICG spinningsykler og system fra Fitness Brands

Valg av gulv

Vurder hva som er viktig for virksomheten, lokalet og ansatte. Skal det være både praktisk og pent? Ønsker du et gulv som er lett å vaske, da bør du velge noe annet enn «rågummi-gulv».
Tykt, tynt, antiskli eller glatt? Noen gulv har ekstra god friksjon for å unngå å skli (ref.svette/vann).  Visste du at det også finnes antibakterielle gulv. Noen gulv er også lagd for lyd- og støtdempende bruk. Det finnes gulv på rull og fliser. I mindre rom kan det være enklere å velge fliser som ligger stødig. Alt avhenger av ditt bruksområde.

Fargevalg på treningsutstyret – visste du at det finnes annet enn sort treningsutstyr – hva med fargevalg som matcher bedriftens logo, eller er estetisk innbydende?

Trenden på lokasjon av treningsrommet er «opp fra kjelleren», og inn i rom med vinduer og dagslys for optimal trivsel for ansatte.

Husk lydanlegg og god ventilasjon.

Når treningsrommet er oppe og står, sørg for å ha en plan med informasjon, introduksjon og «kom-i-gang» timer.

Skal du lage treningsrom – slik er prosessen:

  1. Dialog og forventningsavklaring omkring muligheter og rammer – budsjett, kvadratmeter, analyse av målgruppens ønsker og behov.
  2. Valg og sammensetning av treningsutstyr tilpasset bedriftens ansatte.
  3. Innredning og uttrykk – vi tegner og visualiserer treningsrommet.
  4. Levering og montering.
  5. Opplæring i bruk av treningsutstyret.
  6. Service- og vedlikeholdsavtale.
  • ife Fitness TIYR treningstilbehør

Fitness Brands bistår med behovsanalyse, design og layout av kvalitetsprodukter innenfor treningsutstyr, treningsgulv og skreddersydde helhetsløsninger. Vi har lengst fartstid i bransjen og sørger for å veilede trygt igjennom planlegging, levering og service. Din suksess er vår suksess!

Kontakt oss telefon 69 34 36 20

post@fitnessbrands.no

Vårt team med eksperter står klare for å hjelpe deg!

Du bruker en utdatert nettleser. Ikke alle funksjoner fungerer i nettleseren din. oppgrader nettleseren for å forbedre opplevelsen og øke sikkerheten.