Treningstrender 2023

Hvert år presenterer American College of Sports Medicine (ACSM) treningstrender. Her er en kort oppsummering av topp 20 trender.

Topp 20

1. Bærbar teknologi

Bærbar teknologi som smartklokker, pulsmålere inkluderer trenings- og aktivitetsmålere som kan overvåke hjertefrekvens, kalorier, sittetid, søvn, antall skritt og mye mer. Nye innovasjoner innenfor bærbar teknologi inkluderer blodtrykk, oksygenmetning, kroppstemperatur og respirasjonsfrekvens.

2. Styrketrening med frivekter

Styrketrening med frivekterhar fokus på riktig bevegelse og løfteteknikk med bruk av vektstang, hantler og kettlebells for å forbedre eller opprettholde muskelmasse.

3. Egenvektstrening

Egenvektstrening bruker minimalt med utstyr og plass og gjør det rimelig og funksjonell måte for individuell trening – samt er en morsom og effektiv gruppetreningsform.

4. Treningsprogram for eldre

Treningsprogram for eldre er en trend som imøtekommer og er tilpasset den eldre populasjonen som er en attraktiv medlemsmasse for treningssenteret. Folk lever lenger, jobber lenger og ønsker å forbli sunne og fysisk aktive hele livet.

5.Funksjonell trening

Funksjonell trening forbedrer balanse, koordinasjon, funksjonell styrke og utholdenhet som gjør hverdagsaktivitet lettere. Tilpassede treningsprogram som speiler hverdagen til ulike målgrupper og treningsnivåer.

6. Utendørs aktiviteter

Utendørs aktiviteter gjør det mulig for helse og treningsbransjen å tilby flere utendørsaktiviteter, enten som individuell trening eller i gruppesammenheng.

7. Høy-intensitets-intervall-trening (HIIT)

Høy-intensitets-intervall-trening (HIIT) involverer vanligvis gjentatte repetisjoner med høyintensiv trening (>80% hjertefrekvens max), kombinert med hvileperioder i programmet. Intervalltrening med høy intensitet kan brukes på en rekke treningsaktiviteter. Tidseffektiv trening!

8. Trening for vektreduksjon

Trening for vektreduksjon inkluderer vektreduksjonsprogram med et treningsopplegg. Fysisk aktivitet og trening sammen med diett eller matlagingskurs kan vise seg å være fordelaktig for endring av varig livsstil.

9. Ansettelse av sertifiserte treningseksperter

Ansettelse av sertifiserte treningseksperter det legges vekt på kompetanse og viktigheten av å ansette sertifiserte helse- og treningsansatte som har godkjente og akkrediterte helse- og treningssertifiseringer.

10. Personlig trening

Personlig trening inkluderer bl.a. målsetting, kondisjonsvurdering og treningsprogram. Personlige trenere gir treningsteknikkinstruksjoner, overvåker forbedringer spesifikke for klientens individuelle behov.

11. Trening av kjernemuskulatur

Trening av kjernemuskulatur, trening som legger vekt på å styrke og stabilisere muskler i mage, rygg og hofteparti. Kjernetrening bruker ofte stabilitetsball, egenvektstrening og frivekter for å nevne noen.

12. Sirkeltrening

Sirkeltrening, er vanligvis gruppetrening på omtrent ti øvelser som gjennomføres etter hverandre og i en forhåndsbestemt sekvens. Hver øvelse utføres for et spesifisert antall repetisjoner eller for en bestemt varighet før en kort hvile før neste øvelse.

13. Hjemmetrening

Hjemmetrening kan bruke utstyr som kondisjonsutstyr, frivekter eller enklere treningstilbehør.

14. Gruppetrening

Gruppetrening har en instruktør som underviser og leder Gruppen. Gruppetimen er designet for ulike nivåer ved å bruke ulik treningsutstyr avhengig av treningsform, fra kondisjonsbasert som løpetimer, spinningtimer til dansebaserte eller step-timer.

15. Trening som medisin

Exercise is Medicine (EIM) er et globalt helseinitiativ som oppfordrer leger og annet helsepersonell til å inkludere fysisk aktivitetsvurdering og behandling som en standard handlingsplan for endring av livsstil.

16. Livsstilsmedisin

Livsstilsmedisin fremmer sunn adferd som grunnlaget for medisinsk behandling, sykdomsforebygging og helsefremmende. Eksempel på målpasientadferd inkluderer forbedret kosthold, økt aktivitet, moderasjon av av alkohol og tobakk, reduksjon av stress og bevissgjøring av sosial tilknytning. Livsstilsmedisin er den evidensbaserte praksisen for å hjelpe enkeltpersoner og deres familier til å tilegne og opprettholde sunn adferd som påvirker helse og livskvalitet.

17. Yoga

Yoga kan utføres individuelt eller i gruppe fra nybegynnere til eksperter. Tradisjonell yoga inkluderer Hatha, Vinyasa, Ashtang, Bikram og Iyengar.

18. Lisenser for Fitness Professionals

Lisenser for Fitness Professionals, noen yrker i USA og andre land er regulert av lisens. Denne trender støtter lisensiering av treningseksperter som personlige trenere, kliniske treningsfysiologer, fysioterapeuter eller ernæringsspesialister.

19. Helse- og velvære coach

Trenden fokuserer på klientens verdier, behov, visjon og korte- og langsiktige mål ved bruk av adferdsendringsteknikker som styrer intervensjonsstrategier.

20. Treningsapp på mobil

Disse app’ene er kompatible på de fleste mobile enheter og fra enkle visuelle meldinger om å begynne å bevege seg når du er stillesittende eller når du skal starte og stoppe trening, til treningapper med komplette treningsprogram og visuell video, øvelser – enten livestreaming eller som et bibliotek av øvelser/program. Det finnes en rekke selskaper og brands som lager disse app’ene.

Fitness Brands bistår med behovsanalyse, design og layout av kvalitetsprodukter innenfor treningsutstyr, treningsgulv og skreddersydde helhetsløsninger. Vi har lengst fartstid i bransjen og sørger for å veilede trygt igjennom planlegging, levering og service. Din suksess er vår suksess!

  • Escape Fitness leverer funksjonelle og inspirerende treningsutstyr som f.eks Flip Tiyr

Kontakt oss telefon 69 34 36 20

post@fitnessbrands.no

Du bruker en utdatert nettleser. Ikke alle funksjoner fungerer i nettleseren din. oppgrader nettleseren for å forbedre opplevelsen og øke sikkerheten.