6 tips å tenke på når du skal pusse opp garderobene, eller starte treningsenter, hotell og spa.

Fit Interiors har 40 års erfaring i design og layout av garderobe- og resepsjonsløsninger til private og offentlige prosjekter. Her er 6 tips du bør tenke igjennom før du skal pusse opp eller lage ny garderobe/omkledningsrom.

 1. Layout, design
  Som regel blir garderoben lagt hensiktsmessig i tilknytningen til inngangen slik at man får en naturlig trafikk. Sørg for at det er mulighet for en viss grad av skjerming slik at ikke alle står i ett åpent rom hvor alle er synlig for alle. Er det mange som sluses gjennom garderoben er det ekstra viktig at løsning på toalett, dusj og garderober bør være hensiktsmessig og godt planlagt. Husk å skjerme i områder som dusj og av/påkledning – lag forskjellige soner. Skap stemning med farger, kombiner gjerne farger, tenk gjennom materialvalg på dører. Ønsker du WOOD eller malte overflater, kombiner gjerne forskjellige materialer. Akkurat som på hotell vil folk ha noe mer enn hva de har hjemme på eget bad.
 2. Komfort
  Komfort er vanligvis undervurdert i planlegging og valg av garderobeløsning. Ved å bruke noen basis huskeregler kan den enkleste garderoben oppleves som eksklusiv.
  Sørg for å ha plass i et område hvor man kan sette seg. Tenk på om du skal ha tradisjonelle benker, eller om du ønsker loungemøbler og ECO lær. Husk at ikke alle klarer å kle på seg stående, enten pga.alder eller funksjon. Sørg for å ha nok garderobeskap tilpasset slik at kundene får plass til bag, klær og sko. Noen har bare behov for å legge igjen lommebok, nøkler og mobil. Husk å lage “vanity areas” hvor man får stelt hår og sminket seg. Husk at gutta også er blitt mer forfengelige.
 3. Holdbarhet, kvalitet
  Garderobeskapene kan være det vanskeligste valget i planleggingen. Metallskap er rimeligere i innkjøp – på den andre siden er kanskje ikke det du velger hvis du ønsker hyggelige omgivelser. Metallskap lager støy med åpning og lukking av dører. Garderoben er område hvor du vil at kunder skal trives og det skal være hyggelig og behagelig sted å oppholde seg. Fravær av lyd er blitt en luksusvare i dagens samfunn. Velg garderobeskap med støtdemping på dørene, for unngå smelling av skapdører.
 4. Renhold og sikkerhet
  Sørg for at det er enkelt å vaske i omkledningsrommet og garderobeskapene. Det er lurt å skille våte og tørre soner av praktiske, men også av sikkerhetsmessige årsaker for å unngå fallulykker.
 5. Lys
  Belysning gjør mye for totalinntrykket – viktigste er at du skal skape behagelige omgivelser. Den beste måten å lyssette garderobeskap og omkledningsrommet er med LED lys. Det blir naturlig fokus på skapene, ikke på menneskene – og gir samtidig balanse for lyssetting av rommet sammen med tak-belysning.
  LED lys under eller over garderobeskapene løfter helhetsinnstrykket. Ønsker du å ha annen fargetone om dagen enn kvelden, det lar seg enkelt tilpasse med LED lys.
  Speil med lys bak fremhever detaljer. Tenk på at små detaljer som lys bak/ved speil dersom du ønsker en touch av glamour, eller ønsker å gi en spesiell look & feel i garderoben. Samtidig gir lysenheter på vegg annet fokus og er en god alternativ lyskilde som balanserer tradisjonelle downligths.
 6. Private soner
  Noen mennesker er ikke komfortable i garderoben. Mange opplever det som et  ubehagelig sted – ikke alle liker å vise frem kroppen foran andre. Tenk på å bruke vegger og garderobeskap for å lage mer private områder og forskjellige soner. Valg av farger og lyssetting er også med på å skape opplevelsen av private soner.

Fitness Brands hjelper deg med unike interiørløsninger i samarbeid med Fit Interiors egen italienske designavdeling. Velg blant 4 forskjellige garderobeserier, 42 fargevalg. Design din egen garderobeløsning. Få hjelp til lyssettingen i garderoben. Tilbehør som benker/krakker, vasker og servanter fra standard sortiment eller skreddertilpasset.

Vi guider deg i prosessen – kontakt oss.

Telefon: 69 34 36 20

post@fitnessbrands.no

www.fitinteriors.com/portfolio

Du bruker en utdatert nettleser. Ikke alle funksjoner fungerer i nettleseren din. oppgrader nettleseren for å forbedre opplevelsen og øke sikkerheten.