Helse er i fokus mer enn noen gang! På grunn av COVID-19 har mange begynt å trene hjemme og oppdaget gleden og hvor viktig det er å holde seg i form for å opprettholde livskvaliteten. Friluftsliv og utetrening er omfavnet av nordmenn. Mange savner styrketreningen og muligheten til å løpe på tredemølle eller sette seg på spinningsykkel. Fordelen med å være medlem på et treningssenter er klar, sosial omgang og mange treningsmuligheter.
Det ene behøver ikke erstatte det andre, ja takk – begge deler.

Hjemmetrening gjør at du kan trene når det passer deg og tilgjengelighet gjør det enklere å opprettholde gode treningsrutiner for hele familien. Å investere i et hjemmegym står for mange høyt oppe på prioriteringslisten for å styrke mental og fysisk helse i alt som skjer rundt oss uansett hvor i livsløpet du befinner deg. Forskning viser at det aldri er for sent å begynne å trene. Nordmenn er vant til gode og varierte treningsopplevelser fra treningssenter og har forventninger om samme gode kvalitet på treningsutstyr hjemme. Vi gir deg inspirasjon på hvordan et treningsrom i hjemmet, hytta eller fritidsbolig kan se ut. Gjør plass på soverom, kjeller, garasje eller har du ekstra plass på hjemmekontor eller annet oppholdsrom. Vi har satt sammen 5 hjemmegym for inspirasjon, enten det er ditt første skritt inn i et sunnere liv, eller du allerede er godt i gang med hjemmetrening.

4 ulike forslag på hjemmetreningsrom

Soverom

Selv om ikke det ikke gir deg en separat plass til å trene, kan en del av soverommet være alt du trenger for å opprettholde treningsøktene dine. Her er et par ting du bør huske på når du skal lage treningssone på soverom.

Fordeler

 • Enkel tilgang til treningsutstyret gjør det enklere å begynne å trene.
 • Velg tredemølle, ellipsemaskin/crosstrainer eller ergometersykkel med skjerm hvor du kan se Netflix og andre strømmetjenester. Premium kondisjonsutstyr som Life Fitness har ulike konsollvalg med treningsprogram som inspirerer og motiverer, Life Fitness On Demand. Velger du skjerm/konsoll uten teknologi kan TV på soverommet hjelpe deg med å distrahere deg fra at du blir sliten under trening.
 • Et rom borte fra fellesområdene gir privatliv under treningsøkter og treningsutstyret er ute av syne når du har gjester.

Her er forslag på treningutstyr

 • Kondisjonsutstyr, de aller fleste ønsker seg en tredemølle for hjemmetrening. Deretter er det andre populære cardioapparater som spinningsykkel, romaskin, ellipsemaskin eller crosstrainer.
 • Treningsutstyr og tilbehør som stabilitetsballer, medisinballer, kettlebell og hantler. Det gir ekstra treningsalternativer, krever ikke stor lagringsplass og kan enkelt lagres ute av syne i et skap eller under sengen.
 • Treningsmatte for styrke, stretching og yogaøvelser.
 • Har du plass, kan du vurdere et treningsstativ for flere treningsmuligheter og smart lagringsplass eller et multigym.
 • Treningsrom hjemme i soverommet, tredemølle og tilbehør fra Life Fitness.

Penthouse/toppetasje

Denne type bolig og størrelse er de færreste forunt Hvis dette er livsstilen, er design i fokus. Vi skreddersyr etter interiør og fargevalg i boligen. Velg dobbeltsøm for eksklusiv look & feel på treningsapparater og treningsbenker, akkurat som når du bestiller drømmebilen.

Toppmodell tredemølle gir underholdning og digitale treningsopplevelser med Life Fitness On Demand.

Kjellergym

Treningsrom plassert i kjelleren passer for all slags type trening på grunn av robustheten.

Kjelleren som treningsområde gir mulighet for flere utstyrsalternativer og større treningsutstyr som solide tredemøller, rack/knebøystativ, smith-maskin, romaskiner osv.

Denne delen av huset er generelt kjøligere enn andre soner i huset, noe som passer for tøffe treningsøkter.
Gulv i kjeller har ofte betongfundament, noe som betyr at de kan håndtere en god del vekt. Vurder treningsgulv for lyd og støydemping.

Ekstra treningsgulv/gummigulv er ideelt for treningsrom i kjeller/garasje dersom du skal trene tøff styrketrening og basis styrketrening. Standard 50×50 gulvfliser, varierer i tykkelse og er enkle å installere. Treningsgulv fås også på rull. Kvalitet på treningsgulv og gummigulv gjenspeiles i pris og lukt. Mål bredde på dører og trapper for å være sikret at du får inn treningsutstyret.

 • Hjemmegym

Garasjegym

Garasjen er et flott sted for styrketrening, funksjonell og kondisjonstrening. Det er er ideelt område for hjemmegym ettersom det gir deg mulighet til tøff og seriøs trening og du kan kaste litt rundt med vekter uten å tenke på at du lager merker i hjemmet ditt. En garasje kan være stor nok til å skape et imponerende og dedikert rom for hjemmetrening. Garasjen gir deg anledning til å lage et motiverende miljø med musikk, belysning og ulike designelementer.

Tips fra proffene – treningsutstyr til treningsrom

 • 1 eller 2 enheter cardio som tredemølle, romaskin, spinningsykkel eller ergometersykkel.
 • Smith-maskin eller rack for knebøy, benkpress, utfall, skulderpress. Har du raust budsjett, hva med egen løfteplattform som underlag.
 • Hantler/hantelrack for lagring
 • Justerbar treningbenk
 • Treningsmatte, TRX slynge, vektskiver og annet treningstilbehør
 • gym i garasjen
asdasd

asd

Du bruker en utdatert nettleser. Ikke alle funksjoner fungerer i nettleseren din. oppgrader nettleseren for å forbedre opplevelsen og øke sikkerheten.