Lær riktig roteknikk i romaskin

Trening i romaskin  er lett å mestre, enten det er på treningssenter eller hjemme. Tren de store og viktigste musklene, forbrenn kalorier og kom i form!

Roing i romaskin har to faser: Draget bakover, og returbevegelsen fremover. Det bør være forskjell på tempoet i disse bevegelsene. Rytmen i draget bakover skal helst være dobbelt så rask som returbevegelsen fremover, for riktig treningseffekt.

Når du har fått riktig rytme, får du optimalt effekt av roingen, som gir utslag både i tidsforbruk og tilbakelagt distanse. Riktig bruk av armer og ben gjør at du kan ro lenge, selv om du aldri har gjort det før.

1. Startposisjon: Bøyde ben og baken godt innunder deg, skuldre litt foran hoftene. Kroppen har god kontakt med lårmuskler og  utstrakte armer.

2. Start ro-taket med strake armer og låst rygg, unngå rykk.

3. Fortsett med å strekke ut bena samtidig som du åpner opp og bruker kroppen aktivt ved å begynne å bøye overkroppen bakover.

4. Strekk bena helt ut, og trekk samtidig håndtaket forbi knærne og inn mot kroppen – rett under brystkassen. Bevegelsen i armer og ben koordineres, bena er strukket helt ut samtidig som hendene berører mellomgulvet.

5. Du har avsluttet ro-taket, bena er strukket helt ut og håndtak er trukket helt inn til kroppen/mellomgulvet. Gjør deg klar til returfasen.

6. I returfasen føres håndtaket frem foran knærne ved å strekke armene frem og bøye kroppen frem over hoftene. Gli langsomt fremover på setet, mens du strekker armene og gjør deg klar for neste ro-tak!

Bruk av romaskiner på treningssenter og hjemmetrening har konsekvent økt jevnt og trutt det siste tiåret, hovedsakelig fordi denne type trening gir kondisjonstrening med høy intensitet og med liten skaderisiko. Det er viktig å sikre at form og teknikk er riktig for å få mest mulig ut av trening i romaskin. Tilpass intensitet, motstand og tid til eget nivå, kropp og treningsform.

NYTTIGE ROTIPS I ROMASKIN

Her kommer noen nyttige rotips, enten du er nybegynner eller har rodd i årevis.

  1. Dra og slipp. Ha kontroll på timing, tempo og kraft.
  2. Rekkefølge på bruk av muskler: ben og hofter, kjerne/mage/rygg, armer og tilbake i startposisjon.
  3. Pust endres etter intensitet. Bytt fra ett pust per drag til to pust per drag når treningsintensiteten økes.
  4. Start med langsomme drag  (16 til 22 pr minutt) for å mestre teknikk før du går videre til raskere drag (23 til 30 pr minutt).
  5. Husk oppvarming, og start i moderat tempo. Fokuser på teknikk. Teknikk foran tempo, lengde og tid.
  6. Finn ditt arbeidstempo for ulike avstander som 2000m, 5000m og 10.000m. Øv på å opprettholde hastighet som kreves for hver distanse.
  7. Bruk konsoll/skjerm for å se treningsdata tid, avstand, tempo, motstand, kaloriforbruk, puls og andre relevante treningsdata for å kontrollere intensiteten.
  8. Øv og varier med ulik tempo og varier med distanser og varighet.

Kontakt oss på telefon 69 34 36 20

post.no@fitnessbrands.com

Du bruker en utdatert nettleser. Ikke alle funksjoner fungerer i nettleseren din. oppgrader nettleseren for å forbedre opplevelsen og øke sikkerheten.