Nyheter

Få et innblikk i hva vi jobber med og hold deg oppdatert med det nyeste nye!

<Tilbake til nyheter

Treningstrender 2019

Treningstrender 2019 American College of Sports Medicines (ACSM) har publisert sin årlige undersøkelse om treningstrender. Resultatene ble publisert i siste nummer av ACSMs Health & Fitness Journal. Undersøkelsen publiseres for trettende året på rad. Bærbar treningsteknologi Gruppetrening Høyintensiv intervalltrening – HIIT...

Treningstrender 2019

American College of Sports Medicines (ACSM) har publisert sin årlige undersøkelse om treningstrender. Resultatene ble publisert i siste nummer av ACSMs Health & Fitness Journal. Undersøkelsen publiseres for trettende året på rad.

 1. Bærbar treningsteknologi
 2. Gruppetrening
 3. Høyintensiv intervalltrening – HIIT
 4. Treningsopplegg for eldre voksne
 5. Egenvektstrening
 6. Ansette sertifiserte fagpersoner (NY)
 7. Yoga
 8. Personlig trening
 9. Funksjonell trening
 10. Trening som medisin
 11. Velvære-veiledning
 12. Trening for vektreduksjon
 13. Mobile trenings-apper(NY)
 14. Treningsutstyr for økt fleksibilitet og mobilitet
 15. Helsepromotering og velværeprogrammer på arbeidsplassen (NY)
 16. Resultatmåling (NY)
 17. Utendørsaktiviteter
 18. Lisens for treningspersonell
 19. Personlig gruppetrening/små grupper
 20. Rehabiliterings-klasser (NY)

Les rapporten om treningstrender for 2019 i sin helhet her:

https://journals.lww.com/acsm-healthfitness/Fulltext/2018/11000/WORLDWIDE_SURVEY_OF_FITNESS_TRENDS_FOR_2019.6.asp

1) Bærbare teknologiske enheter

Man ser at teknologisk utstyr som smartklokker, pulsbånd og aktivitetsmålere er eksempler på verktøy som stadig flere bruker relatert til fysisk aktivitet. For mange kan slike enheter bidra til å holde motivasjonen oppe for å fortsette med gode treningsvaner.

2) Gruppetrening

Konseptet gruppetrening har eksistert i mange år. De siste årene har man sett en økende interesse for gruppetrening og denne treningsformen er på andreplass over treningstrend-listen for 2019. I 2017 var gruppetrening rangert som nummer 6, mens det i 2016 lå på 20.plass.

3) High Intensity Interval Training (HIIT)

HIIT står for Høy Intensiv Intervall Trening. Dette blir sett på som en tidseffektiv treningsform hvor man trener korte og intensive intervaller, for eksempel i en sirkeløkt. I en hektisk hverdag med en travel timeplan er det mange som vil gjøre unna en effektiv økt på kort tid, og derfor benytter seg av HIIT.

4) Treningsprogram rettet mot eldre

Å inkludere fysisk aktivitet etter hvert som årene går er viktig for å bevare muskelmasse, samt redusere risiko for skader og sykdom hos eldre. Treningsprogram rettet mot seniorer er viktig for å sikre trygge aktiviteter som bidrar til økt livskvalitet og bedre funksjonalitet i hverdagen.

5) Trening med egen kroppsvekt

Denne treningsformen er enkel å utføre hvor som helst, når som helst – derfor er det kanskje ikke så rart at egenvektstrening er populært. Her jobber man med egen kroppsvekt som motstand og man må ikke å oppsøke et treningssenter for å få en effektiv treningsøkt.

6) Utdannede og sertifiserte treningscoacher

Kunder vil ha treningseksperter med utdannelse og mer spesifikk spesialkompetanse innenfor ulike områder. Dette bidrar til at flere i treningsbransjen søker kunnskap som bidrar til økt kompetanse og forståelse for hvordan kroppen fungerer. Det er også blitt strengere krav innen treningsbransjen for å kunne jobbe som personlig trener.

7) Yoga

I likhet med gruppetrening har yoga vært en populær treningsform i flere år allerede, og det finnes flere ulike varianter innenfor yoga-sjangeren.  Denne treningsformen er for mange en aktivitet som gir avkobling og en indre ro, samtidig som du kan få trent styrke og smidighet.

8) Personlig trening

Det er stor etterspørsel av personlige trenere, både fra enkeltpersoner og fra bedrifter. Stadig flere ser verdien av et individuelt og helhetlig opplegg basert på sitt utgangspunkt og mål. Man får økt kvalitet på treningen og mange synes det er veldig fint å bare få beskjed om hva man skal gjøre fremfor å «måtte tenke selv». Mange bruker PT fordi de har noe fast og konkret å forholde seg til, som sikrer kontinuitet i treningen.

9) Funksjonell trening

Trening med fokus på øvelser som gjør deg i bedre stand til å takle hverdagslige utfordringer og aktiviteter. Viktige stikkord er forbedring av balanse, styrke, kraft og koordinasjon.

10) Trening som medisin

Fysisk aktivitet gir helsefordeler, både psykisk og fysisk. Økt fokus på, i treningsbransjen og blant kunder og medlemmer.